Toast s cimetom: Jutranji “comfort food”, ki ga bomo uživali v prihajajočih hladnejših dneh
Sladki zajtrki so naši najljubši, še posebej v jesenskih jutrih, ko nas sladkane note najlepše prebudijo in pripravijo na dan. Med najljubšimi možnostmi so “tolažilne jedi” (comfort food), kot so topla peciva z namazi, popečenec, jogurtov toast in podobne dobrote, ki jih lahko pripravite doma, ne da bi porabili preveč časa. Še ena poslastica, ki jo uživamo predvsem v hladnejših dneh, so izvrstne cimetove žemljice, če pa želite brez kompliciranja uživati v njihovem okusu, vam predstavljamo nov gastronomski trend – toast s cimetom!
Vso jesen in zimo bomo jedli cimetov toast
Cimetov toast je zelo preprosta jed, za katero potrebujete le dober kruh, maslo, sladkor ali javorjev/agavin sirup in cimet. Čeprav ta recept pravzaprav izvira iz 15. stoletja, ko je po vsej Evropi veljal za bolj ugoden nadomestek za francoski toast, je šele pred kratkim pritegnil zasluženo pozornost gurmanov. Spodaj vam predstavljamo recept za naš novi najljubši zajtrk – obožujejo ga tako mladi kot stari!
Sestavine za toast s cimetom:
- 1 kos toasta (najboljši kruh iz kislega testa)
- 1 žlica zmehčanega masla
- 2 žlici kokosovega sladkorja
- 2 čajni žlički cimeta
- 1 žlica javorjevega sirupa
Postopek:
- Nekaj zmehčanega masla zmešajte s kokosovim sladkorjem, cimetom in javorjevim sirupom.
- Namažemo ga na kos toasta, nato pa pečemo v pečici na 180 C približno 10 minut.Nasvet: toast položite na rešetko za hlajenje, da zagotovite hrustljav toast
Foto: Pexels, Unsplash, Instagram