Tradicionalen recept za Fettuccine Alfredo, ki ima le tri sestavine in je pripravljen v manj kot 5 minutah
Tradicionalen recept za Fettuccine Alfredo, ki ima le tri sestavine in je pripravljen v manj kot 5 minutah

Tradicionalen recept za Fettuccine Alfredo, ki ima le tri sestavine in je pripravljen v manj kot 5 minutah

Če spadate med ljudi, za katere so testenine vedno odlična ideja, je Journalova kuharska knjiga polna receptov, ki jih morate preizkusiti. Na enem mestu boste našli najpreprostejše recepte s testeninami za poletje, imamo tudi testenine z zelenjavo, za tiste, ki radi poskusite kaj novega, pa testenine z limono. Če pa imate raje testenine, pri pripravi katerih je uporabljeno malo sestavin, je ena izmed jedi Fettuccine Alfredo. Čeprav mu dandanes pogosto dodajajo piščanca, originalni oziroma izviren recept za Fettuccine Alfredo vsebuje le tri sestavine. To so testenine, maslo in parmezan.

Fettuccine Alfredo: Izviren recept, ki uporablja tri sestavine

Kombinacija masla in sira po različnih virih izvira iz 15. stoletja. V tem obdobju je kulinarični strokovnjak Martino da Como omenil recept za Maccaroni romaneschi, ki uporablja skoraj enake sestavine kot za Fettuccine Alfredo. To so maslo, dober sir in začimbe. Vendar so bile testenine Fettuccine Alfredo kot take opredeljene šele v 20. stoletju. Danes jih jedo skoraj povsod po svetu, zaradi specifičnega in enostavnega okusa pa so marsikomu postale priljubljena izbira za kosilo ali večerjo.

Vendar, kot smo že povedali, jih danes pripravljaji z dodatnimi sestavinami. Poleg piščanca je to lahko kisla smetana, brokoli, losos ali kozice. A tokrat ga pripravljamo na drugačen način, torej po izvirnem in tradicionalnem receptu. S kuhanjem bodo nastale najbolj kremaste testenine Fettuccine Alfredo, kar ste jih poskusili, in to trdi tudi @aripastaclub, na čigar Instagram profilu smo našli današnji recept. Še več, trdi, da vam vzame manj kot pet minut.

Sestavine

  • maslo
  • parmezan
  • fettuccine (testenine)

Priprava

Ko ste fettuccine skuhali, jih preložite v posodo, na dno katere ste položili šest kock masla. Nato na testenine potresemo tri žlice (ali po želji) parmezana in dodamo malo vode, v kateri smo kuhali testenine. Vse dobro premešamo in postrežemo.

*Tekst je prevzet iz portala Journal.rs

Foto: Instagram (@aripastaclub, @misinewyork)

Naloži več
Zapri