

Razpokančki z belo čokolado in malinami so popolna poslastica za valentinovo. Dobesedno se stopijo v ustih, hkrati so osvežujoči, sladki in rahlo kiselkasti. Če še nikoli niste pripravili malinove kreme, resnično zamujate, saj gre za pravo kulinarično odkritje. Navdih za recept smo našli pri kulinarični blogerki Katarini Cermelj z bloga The Loopy Whisk. Uživajte v njem – naj bo valentinovo vsak dan!

Valentinovi razpokančki
Prvi korak v tem receptu je priprava domače malinove kreme, ki jo lahko pripravite nekaj dni prej in nato shranite v hladilniku, dokler je ne potrebujete. Le upreti se morate skušnjavi, da bi jo jedli z žlico, sicer vam do peke piškotov ne bo ostalo ničesar.
Sestavine:
- 500 g zamrznjenih malin
- 200 g sladkorja
- sok ½ limone
- 3 jajca
- 150 g masla
- 20 g jedilnega škroba
Priprava:
Najprej prekuhajte maline, da se zmehčajo in spustijo sok. Nato jih pretlačite skozi sito, da odstranite semena in druge trdne ostanke. V posodo, v kateri boste kuhali kremo, dodajte jajca in sladkor ter jih penasto stepite, nato vmešajte še malinov pire in limonin sok. Dodajte gustin oziroma jedilni škrob in na hitro premešajte. Mešanico kuhajte na pari, dokler se ne zgosti. Proti koncu kuhanja dodajte na kocke narezano maslo in mešajte, dokler se popolnoma ne stopi. Malinovo kremo pred uporabo ohlajajte vsaj eno uro.

Bodite v koraku
s trendi
Prijavite se na novice Journal.
Sestavine za razpokančke:
- 220 g bele čokolade
- 60 g masla
- 100 g sladkorja
- 1 bourbonski vanilijev sladkor ali 2 žlički vanilijevega ekstrakta
- 2 jajci
- 200 g navadne moke
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- ščepec soli
- sladkor v prahu
Priprava:
Čokolado skupaj z maslom stopite nad paro in pustite, da se ohladi.
Jajca s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem stepajte, dokler ne dobite penaste mase. Nato počasi primešajte mešanico čokolade in masla, nato pa še moko s pecilnim praškom in soljo. Vse dobro pregnetite z rokami in postavite v hladilnik za najmanj tri ure, da se masa dobro strdi.
Ko maso vzamete iz hladilnika, pečico segrejte na 180 °C, pekač obložite s papirjem za peko. S pomočjo majhne žličke zajemajte maso, oblikujte kroglice med dlanmi in jih obilno povaljajte v sladkorju v prahu, da se lepo pobelijo. V vsaki kroglici testa naredite vdolbinico (pazite, da je ne pritisnete pregloboko, le do polovice). V vdolbinico nadevajte približno eno žličko malinove kreme. Piškote zložite na pekač in pecite 10 minut. Pustite, da se ohladijo in pripravljeni so za uživanje!

Foto: Instagram (@theloopywhisk)