Lepo, fino, lokalno, tradicionalno: če bi lahko, bi se takoj preselili v to toskansko vilo!
Ko prispete v Villa di Piazzano, boste doživeli toplo italijansko dobrodošlico, zaradi katere se obiskovalci že več kot 500 let počutijo kot doma … Zdi se, da čas tu teče počasi in vam omogoča, da vsak dan preživite natanko tako, kot si ga želite … počasi se premaknete iz mirne sobe do s soncem obsijanega bazena. Ali pa zgrabite svoje kolo in se odpravite na enega od številnih toskanskih gričev. Ko vas zagrabi lakota, se v restavraciji lahko usedete k lokalni italijanski pojedini, na kateri je zelenjava sveže nabrana s hotelskega vrta.
Luksuzni butični hotel
Kot piše v Michelinovem vodniku, ločnica med Toskano in Umbrijo poteka dobesedno skozi hotel, kar pomeni, da namesto da bi predstavljal neke bistvene značilnosti ene ali druge regije, je preprosto to, kar je! In kar res ta hotel je, ne glede na to, ali je toskanski ali umbrijski, je izjemen hotel, renesančna vila, ki je bila razširjena na 31 sob in apartmajev ter spremenjena v luksuzni butični hotel.
Čeprav je od Cortone oddaljena le deset minut vožnje, je neposredna okolica te vile zaščiten naravni rezervat, kar daje temu nekdanjemu lovskemu dvorcu poseben čar. Ta zgodovinska posest je bila namreč prvotno lovska koča kardinala Passerinija, ljubljenca Medičejcev. Čeprav je danes funkcionalno moderna, je bivanje v Villi di Piazzano še vedno korak nazaj v 15. stoletje. Podrobnosti iz tistega obdobja so še vedno vidne povsod. V 30 romantičnih sobah imajo tla tradicionalne ploščice, nadstreški in stropi iz lesenih tramov pa so stari stoletja.
Najbolj sveži lokalni izdelki na mizi
Dopust v tem elegantnem prenočišču je čisti užitek: vsak dan je na voljo bogat samopostrežni zajtrk z domačim pecivom in lokalnimi dobrotami, na vrtu je čudovit bazen s pogledom na podeželsko okolico, fantastičen bistro, čudovita vinska klet, kjer redno potekajo degustacije, in restavracija L ‘Antica Casina di Caccia, ki jo priporoča Michelin. V restavracijo lahko pridete tudi, če ne spite v vili, kar toplo priporočamo, saj ponuja toskanske jedi in domače testenine, pripravljene izključno iz najbolj svežih lokalnih proizvodov, kot so sveži ravioli z modrim sirom, vrtno zelenjavo in hruškami, in kotleti na žaru z omako dolceforte. Sem lahko pridete tudi na kuharski tečaj, ki je na voljo več dni v tednu.