

Viralni čebulni čips: Še en preprost in hiter recept združi dve sestavini v neustavljiv prigrizek
V poplavi viralnih gastronomskih trendov nam je v oči padel en neustavljivo slan prigrizek. Če ste tako kot mi veliki ljubitelji ocvrtega čebulnega obročka ali zapečenega sira, vam ni treba iskati dlje. Trenutno je pravi hit hrustljav čebulni čips s sirom! Potrebujete le dve glavni sestavini in nekaj začimb, da pripravite prigrizek, ki vas bo osvojil s svojim neustavljivim vonjem in okusom.
V nadaljevanju najdete recept in nekaj videoposnetkov, ki vam bodo v pomoč pri pripravi tega prigrizka kar doma!
Recept za čebulni čips s sirom
Sestavine:
- 2 manjši čebuli
- 290 g parmezana
- 1/2 žlice oljčnega olja
- sol, česen v prahu, sladka paprika v prahu
Postopek:
- Čebulo olupite in narežite na enakomerne, tanke kolobarje.
- Pečico segrejte na 200 stopinj. Pripravite pekač in ga obložite s papirjem za peko.
- Na pekač najprej posujte sir, nato nanj položite kolobarje čebule. S čopičem premažite čebulo z oljčnim oljem.
- Po vrhu potresite začimbe. Pecite 18 minut, nato pustite, da se ohladi vsaj 5 minut.
- Natrgajte ali narežite in postrezite – čips se odlično poda k belemu prelivu iz grškega jogurta ali kisle smetane.