Čokolada s čokolado s čokolado. Tiste tri stvari, v tekoči obliki, tople v skodelici, razveselijo vsakogar. Prišla je jesen, bliža se zima in pravi čas za prvo skodelico toplega, jesenskega napitka, zato vam predstavljamo recept za najbolj čokoladno vročo čokolado. Skozi zgodovino je čokolada našla pot do verjetno vseh kuhinj in skodelic na svetu, a prva je bila majevska. Ta starodavna civilizacija ga je okušala tudi v tekoči obliki, a obvezno s čilijem!
In danes vam predstavljamo recept za najboljšo vročo čokolado. Še nismo srečali človeka, ki bi se temu upiral, priprava pa je precej hitra, preprosta in kar je najpomembneje – učinkovita.
Čas je za vročo čokolado
Kremna, ekstra gosta, svilnata, vroča tekočina je le nekaj trenutkov stran od vas. Kaj potrebujete za to neustavljivo vročo čokolado, izveste spodaj.
Sestavine:
- 2,5 skodelice mandljevega ali podobnega mleka
- 0,25 skodelice muscovado (ali drugega rjavega) sladkorja
- 0,33 skodelice nesladkanega kakava v prahu
- 0,5 skodelice rastlinske smetane
- 0,5 skodelice koščkov temne čokolade ali čokoladnih koščkov
- 1 čajna žlička ekstrakta vanilije
- čokoladni sirup
po želji: marshmallows, sesekljani lešniki, karamela, stepena smetana itd.
Priprava:
Mleko, sladkor zmešamo in na zmernem ognju segrevamo toliko časa, da se sladkor raztopi, vmešamo kakav, smetano in koščke čokolade. Nenehno mešajte, plamen naj bo nizek do srednji. Ko se vse poveže in stopi, vmešamo vanilijo. Mešanico odstranite z ognja. Nalijemo v skodelice, dodamo dodatke po želji in bogato, obilno zaključimo s čokoladnim sirupom. Ta napitek je hiter, enostaven in zelo čokoladen! Uživajte.
Foto: Pexels, iStock