Redko kdo se lahko upre svežim in sladkim jagodam. Čeprav se njihova sezona uradno še ni začela, ste verjetno v nekaterih supermarketih opazili, da so že počasi na policah. Zaradi tega lahko naslednje dni med drugim izkoristite za eksperimentiranje v kuhinji z jagodami.
Iz jagod lahko med drugim naredite brezglutensko vegansko torto, lahko pa tudi osvežilen brezalkoholni koktajl. Vendar se bomo tokrat osredotočili na poslastico, pri pripravi katere bo nastalo listnato testo v obliki zavitka, z jagodnim nadevom. Navdahnjeni z receptom, ki smo ga našli na Instagram profilu @kuralenya_ vas spodbujamo, da prve pomladne dni pripravite rolado, ki vas bo navdušila in bo dišala v skoraj vsakem prostoru vašega doma.
Sestavine
- paket lisnatega testa
- jagode
- jajce
- kondenzirano mleko
- lističi mandljev
Priprava
Paket listnatega testa razvaljamo na ravni površini. Nato jagode operemo in pretlačimo z vilicami, nato pa jih v tanki ali debeli plasti nanesemo na listnato testo. Nato iz testa naredimo svaljek in ga premažemo s stepenim jajcem. Zavitek položimo na pekač in nato v pečico, ki smo jo ogreli na 180 stopinj Celzija. Pečemo ga približno 25 minut – seveda z občasnim preverjanjem. Na koncu prelijemo s kondenziranim mlekom in mandljevimi lističi ter po želji dodamo še druge okrasne sestavine.
Foto: Instagram @kuralenya_