

Predlog za zdrav, hranljiv in okusen zajtrk: Chia puding z borovnicami in mandljevim maslom
Nov teden, nov predlog za hiter in enostaven zajtrk. Tokrat pa v nekoliko drugačni obliki. Če ste ljubiteljica chia pudinga, ste ga verjetno že preizkusili v različnih različicah. Če pa bi se želeli poigrati s klasičnim receptom za ta obrok, ki zagotavlja občutek sitosti več ur, vam predlagamo, da pozornost usmerite na chia puding z borovnicami. Ta se je po čokoladnem chia pudingu znašel na našem jedilniku – predvsem zaradi nenavadne in privlačne barve. Po kratki analizi sestavin smo recept za ta chia puding želeli preizkusiti takoj. Pravzaprav smo prepričani, da boste enako želeli tudi vi.
Chia puding z borovnicami: Ideja za okusen in zdrav zajtrk
Recept za chia puding, pri katerem so v ospredju borovnice, smo našli na Instagram profilu Jess Bippen. Znana je po deljenju receptov za zdrave in uravnotežene obroke, pri čemer ta ni izjema. Za njegovo pripravo ne potrebujete veliko sestavin, najboljši okus pa doseže po hlajenju v hladilniku. Poleg tega vsebuje veliko beljakovin, malo sladkorja in obilico vlaknin. V nadaljevanju predstavljamo korake priprave, na katere morate biti pozorni, ter predlog za serviranje.
Sestavine
• 700 ml mandljevega mleka
• 200 g zamrznjenih borovnic
• dve merici proteinskega praška z okusom vanilje
• 130 g chia semen
• mandljev maslo
• borovnice za dekoracijo
Priprava
Chia puding z borovnicami ne vzame veliko časa za pripravo – to je njegova glavna prednost. Zato ga običajno pripravimo popoldne ali zvečer, da nas zjutraj pričaka kot popoln zajtrk. Za začetek v mešalnik dodajte mandljevo mleko, zamrznjene borovnice in proteinski prašek z okusom vanilje. Mešajte, dokler ne dobite gladke zmesi.
V srednje veliko posodo stresite 130 g chia semen in jih prelijte s pripravljenim mlekom, ki ste ga združili z borovnicami in proteinskim praškom. Nato vse dobro premešajte in postopek ponovite po petih minutah, da preprečite nastajanje grudic.
Posodo pokrijte in postavite v hladilnik za najmanj štiri ure, še bolje pa kar čez noč. Chia puding postrezite z mandljevim maslom in dodajte še nekaj borovnic. Lahko pa vključite tudi druge sestavine po svojem okusu – na primer oreščke ali drugo sadje. Če ne uživate mandljevega mleka, ga lahko nadomestite z izbrano alternativo.
Članek je povzet s portala Journal.rs
Foto: Instagram (@nourishedbynutrition, @lavishenka, @grayeatz)