Rogljički in Pariz sta skorajda sinonim. Mnogi potujejo v mesto luči, da bi poskusili tisto, kar mnogi menijo za najboljše pecivo na svetu – in rogljički so na vrhu tega seznama. Popotniki želijo najti maslene, puhaste rogljičke, ki se odlikujejo po svoji preprostosti. Poiskali smo skrivališča najokusnejših rogljičkov v Parizu. Ne pozabite si shraniti lokacij za vaše naslednje potovanje v francosko prestolnico.
Rogljički v Parizu
La Maison d’Isabelle
V osrčju latinske četrti Pariza se nahaja La Maison d’Isabelle, kraj za vse ljubitelje preprostosti in kakovosti.
Njihov rogljiček hvalijo zaradi okusa najkakovostnejšega masla, ne škodi pa niti dejstvo, da stane le evro, natančneje 1,20 evra. Rogljiček La Maison d’Isabelle je bil leta 2018 razglašen za najboljšega v Parizu. Naj bo ta pekarna vaše gastronomsko izhodišče.
Maison Doucet
Maison Doucet je zadnji zmagovalec, ko gre za najboljše rogljičke v Parizu. Leta 2024 je ta pekarna osvojila zlato medaljo. Obiskovalci hvalijo predvsem rogljičke z mandlji, čeprav tudi s klasiko zagotovo ne boste zgrešili.
Lahek, a okusen in dekadenten rogljiček Maison Doucet je obvezen zajtrk v Parizu.
Terroirs Avenir
Pekarna Terroirs Avenir ima več lokacij v Parizu in je znana po številnih gastronomskih dobrotah. Med njimi so seveda rogljički. Po zgledu influencerke Lauren Ladnier jih vzamemo s seboj in jih pojemo na klopi s slanim, mehkim maslom.
BO&MIE
BO&MIE je obrtna pekarna v Parizu, ki jo morate obiskati. Znana je po svojih malinovih rogljičkih, Instagram specialiteti, ki jo morate poskusiti.
The French Bastards
Ena najbolj estetskih pekarn v Parizu je zagotovo The French Bastards. Predana uporabi le najboljših sestavin se je pekarna The French Bastards od ustanovitve leta 2018 uveljavila kot vodilna med najboljšimi sladicami (pa tudi ponudbo slanega peciva) v Parizu. Naj bodo vaše izhodišče rogljički – vse ostalo pa je vsekakor dobrodošlo.
Foto: Instagram (@laurenladnier / @kangsb_ / @liafarianutricionista / @wheres.chow.now / @culinarysociopath / @terroirsdavenir / @boetmie / @the_french_bastards)