

Predstavljajte si to: sedite za mizo, popolnoma narejeno iz snega, obkroženi z nedotaknjenimi gorskimi pokrajinami, medtem ko vam sončni žarki grejejo obraz. Ta gastronomska avantura se je odvijala v Courmayeuru, enem najlepših alpskih krajev, z osupljivim razgledom na Mont Blanc. Razkošna snežna miza, ustvarjena v celoti iz snega, je gostila le 12 gostov. Ta izkušnja, organizirana v sodelovanju z agencijo Tavolata in čudovitim hotelom Auberge De La Maison, je pritegnila avanturiste in ljubitelje edinstvenih doživetij. Po ceni 80 evrov na osebo so gostje uživali v dobrodošlici ob pijači, alpskem meniju z lokalnimi specialitetami, vinskem spremljevalcu in zaključnem espressu ob osupljivem razgledu.
Miza se je širila po belem prostranstvu, okrašena z detajli, kot so borovi storži in rustikalni prti z motivi narave. Gosti so sedeli na klopeh, prav tako narejenih iz snega, obdanih s toplimi dekami in blazinami z alpskimi motivi. Postregli so z vrhunskim vinom, jedi pa so bile postavljene na elegantni posodi. Ena od fotografij prikazuje snežno mizo v celotni velikosti, z okolico, okrašeno z lesenimi hišicami in veličastnimi gorami v ozadju.
Druga fotografija prikazuje mizo s tradicionalnimi kolački in aromatičnimi omakami, ki zaokrožujejo to edinstveno gastronomsko zgodbo. Tisto, kar to zgodbo dela še bolj posebno, je dejstvo, da je bil celoten dogodek zasnovan kot usklajen spoj narave in luksuza. Gostom je bila dana priložnost, da uživajo v preprostosti nedotaknjene narave, hkrati pa se veselijo izbranih lokalnih okusov in vin. Vse to v podnožju Mont Blanca, najvišjega vrha zahodne Evrope.
Bodite v koraku
s trendi
Prijavite se na novice Journal.
V primeru slabega vremena so imeli organizatorji načrt B – kosilo bi bilo v toplih prostorih hotela Auberge de la Maison. K sreči je bila narava tokrat na strani udeležencev. Če ste kdaj sanjali o kosilu, ki združuje avanturo, razkošje in naravo, je to doživetje v Courmayeurju prav to. Vsekakor ga dodajamo na naš seznam destinacij.
Foto: Instagram (@tavolata.it)