Igriv nakit v obliki mehurčkov, ki si ga želimo namesto klasičnih prstanov zaobljub
Igriv nakit v obliki mehurčkov, ki si ga želimo namesto klasičnih prstanov zaobljub

Igriv nakit v obliki mehurčkov, ki si ga želimo namesto klasičnih prstanov zaobljub

Večina nas fantazira o dnevu, ko se bomo zaobljubile svojemu sanjskemu moškemu (ali ženski) kot o skrajno romantičnem dnevu in snubitvi, ki bi v ljubosumje pahnila cel Instagram. Dih jemajoča lokacija, osupljiv sončni zahod, nežna glasba in vidva – do tu je vse lepo in prav. Potem pa poklekne in na plano potegne prstan. Uffff… kaj je to? Nakit je izredno osebna stvar in še posebej ko gre za zaročni prstan, je njegova izbira znak resnično intimnega odnosa. Nismo vsi za dobro staro klasiko, kot nam namiguje Hollywood in ne kažemo vsi iste naklonjenosti do diamantov ter tradicionalnih oblik prstanov. Vse to se mi je utrnilo, ko sem prvič zagledala nakit Alje Kump in kmalu boste ugotovili, zakaj!

Ljubezen do kamnov in kristalov

Alja Kump je oblikovalka nakita in njen košček sveta je svet barv, razigranih oblik narave in elegance kristalov. Svet, kjer je sprejela družinsko tradicijo in jo povezala z ustvarjalnostjo ter neomajno domišljijo. Njena zgodba oziroma začetki segajo kar dolgo časa nazaj. Ko je bila stara okoli 3 leta, je oče odprl svoje podjetje s prodajo dragih in okrasnih kamnov. Hodil je po svetu, po različnih svetovnih in evropskih sejmih ter jima s sestro iz vsakega potovanja prinesel različne kamne, največkrat v obliki živalic, s katerimi sta se igrali ure in ure. O vsakem novem kristalu ju je tudi poučil – iz kje izhaja, kakšne so njegove lastnosti, kako se imenuje, kako so ga izkopali. Starejša ko je postajala, več je želela vedeti o kristalih in tako je začela očetu pomagati pri njegovem delu ter ga spremljala po različnih sejmih v Sloveniji in tujini.

Z leti pa je ugotovila, da ne more zgolj prevzeti njegovega posla, saj je bolj kreativen tip človeka. Tako je nekaj let nazaj, na poti domov iz največjega evropskega sejma mineralov Sainte Marie aux Mines, dobila idejo. Idejo, da bi lahko oblikovala nakit. In tako se je začelo njeno popotovanje v svet oblikovanja ter učenja različnih tehnik izdelave nakita. Danes izdelava nakita predstavlja njeno življenje in strast, saj je lahko v družinsko tradicijo vnesla svojo kreativnost in domislenost.

Igrivi mehurčki

Aljin nakit zaznamujejo prav posebne oblike in stil. V svojih dizajnih uporablja mehurčkaste oblike, ki nakitu iz zlata in srebra dajejo poseben eteričen. Motivi, ki zelo pogosto vključujejo kamne in kristale so nežni, igrivi in lahkotni, kar zbuja občutek radosti in veselja. Ta tehnika se sicer imenuje granulacija in jo uporabljajo tudi drugi oblikovalci, a vsak na svoj edinstven način. V svojem oblikovalskem izrazu želi izstopati s svojo ustvarjalnostjo, a se hkrati zaveda, da tople vode ne gre več odkrivati. Mehurčki oziroma »bubbli,« kot jim pravi Alja, pa so vsekakor postali njen zaščitni znak in tisto, zaradi česar stranke obožujejo njen nakit.

Oblikujte svoj sanjski nakit

Nakit s podpisom Alje Kump pa lahko naročimo tudi po svojih željah. Če nikjer ne najdete nakita, ki bi bil točno tak, kot ste si ga zamislili, ji zaupajte svoje želje in skupaj boste ustvarili nakit, ki bo pripovedoval vašo zgodbo. Lahko uporabite tudi svoje lastne kristale in kamne, ki jih prinesete s seboj na posvet. Lahko pa tudi izberete iz široke obstoječe zaloge, ki je na voljo pri oblikovalki ali pa za vas naroči kristale po želji, če teh ni na zalogi. Rok za izdelavo je odvisen od obsega in zahtevnosti dela, vendar je okviren rok izdelave 2-3 tedne, če so kristali na zalogi. Če je potrebno želene kristale naročiti, začne rok izdelave teči od dneva dostavljenih kristalov.

Več o nakitu Alje Kump lahko najdete na www.aljakumpjewellery.com.

Foto: Instagram (@aljakumpjewellery)

Naloži več
Zapri