Birkenstock oživlja svoj ikonični model po vzoru Chanela
Birkenstock oživlja svoj ikonični model po vzoru Chanela

Birkenstock oživlja svoj ikonični
model po vzoru Chanela

Natikači Birkenstock so se v zadnjih osmih letih močno vrnili in zavzeli mesto na prestolu modne scene ter postali nepogrešljiv kos obutve v skoraj vsaki garderobi. Ta znamka je ponovno našla pot v srca potrošnikov zahvaljujoč vrnitvi trenda, ki slavi udobje in kakovost. V času, ko je trpežna in praktična obutev vse bolj cenjena, je Birkenstock s prepoznavnim ergonomskim dizajnom in brezčasnim stilom trdno zavzel mesto na sodobni modni sceni.

V skladu s tem nemška znamka vsako leto iz arhiva potegne favorite in jih postavi ob bok že priljubljenim modelom. Med njimi zavzema posebno mesto model Milano. Čeprav je bil dolga leta priljubljen predvsem kot otroška obutev, je nedavni porast priljubljenosti tako imenovanih “očkovih sandalov” v modni industriji spodbudil njihovo vrnitev v omare za odrasle. Chanel je s svojimi razkošnimi interpretacijami športnih sandalov modno potrdil ta trend, Birkenstock pa je kot pionir udobja in praktičnosti to priložnost izkoristil za oživitev svojih ikoničnih modelov. Vključno z modelom Milano.

Birkenstock Milano

Model Milano s petnim trakom za dodatno stabilnost je bil prvotno zasnovan za maksimalno udobje in podporo. Tako kot bolj znani model Arizona je tudi Milano izdelan z ergonomsko, anatomsko oblikovano podlago, ki stopalu zagotavlja naravno oporo. Njegov poseben dodatek pa je zadnji trak, ki zagotavlja večjo stabilnost pri nošenju. Zaradi te podrobnosti je Milano idealna izbira za tiste, ki cenijo klasičen videz, a želijo dodatno varnost pri hoji.

Za brezčasne modne kombinacije

Natikači Birkenstock Milano niso le funkcionalni, ampak so postali tudi modni izraz. Zaradi njihovega brezčasnega dizajna so vsestranski modni dodatek, ki ga lahko kombinirate s skoraj vsako obleko. Od ležernih poletnih oblek do kavbojk do bolj prefinjenih poslovnih oblek – vse je del modne igre. Čeprav so morda manj znani kot Arizona, Milano ponujajo vse prednosti klasičnega modela Birkenstock z dodatno podporo hrbtnega traku, zaradi česar so idealni za daljše sprehode in aktivnejši življenjski slog. Ne bomo šli tako daleč, da bi predlagali, da jih nosite čez očetove nogavice, ampak res, zakaj pa ne?

Poleg modela Milano smo opazili prav tako kul model Cannes. Na voljo so v različnih barvah, od klasične črne, rjave, bele do svetlo modre. In vse jih najdete na povezavi.

Foto: Birkenstock, Instagram (@anamariaburs, @imhollyfrances)

Naloži več
Zapri