Hedi Slimane zapušča položaj kreativnega direktorja Celine, a je že znano, kdo ga bo nasledil
Hedi Slimane zapušča položaj kreativnega direktorja Celine, a je že znano, kdo ga bo nasledil

Hedi Slimane zapušča položaj kreativnega direktorja Celine, a je že znano, kdo ga bo nasledil

Medtem ko vsi še okrevajo po koncu tedna mode v Parizu, je modna industrija izvedela novico, da Hedi Slimane zapušča Celine. Po dolgih 6 letih slavni ameriški kreator zapušča mesto kreativnega direktorja. LVMH je v kratki izjavi za medije dejal, da je Celine pod njegovim vodstvom doživela veliko rast in se je znamka uveljavila kot luksuzna modna hiša. Vendar pri Celine ne izgubljajo časa in so že napovedali novega kreativnega direktorja. Gre za Michaela Riderja, ki je bil doslej na čelu kreativnega vodstva Polo Ralph Lauren.

Hedi Slimane spreminja znamko od temeljev

Slimane je bil tisti, ki je Yvesa vrgel iz Yves Saint Laurenta in Céline krstil v Celine. Ko je začel delati kot kreativni direktor za Dior Homme, je bil tisti, ki se je domislil imena Diorjeve moške linije. Sprva naj bi se imenoval Christian Dior Monsieur. Ko je začel delati pri Saint Laurentu, je zavrnil delo v Parizu, kjer ima znamka sedež, temveč je zahteval, da se del studia preseli v Los Angeles. Po odhodu iz Saint Laurenta je odšel živet v Berlin. O njegovem zasebnem življenju je zelo malo znanega in redko daje intervjuje. Ko ga fotografirajo, ima vedno sramežljivo zmeden pogled pod obrvmi. Slimane je odličen, če se želi Chanel obrniti k mlajšim generacijam, a za modno hišo s takšnim pedigrejem so možnosti za to skorajda nične.

Hedi Slimane
Hedi Slimane

Chanel bi se dobro ujemal z njegovim že tako impresivnim življenjepisom

Chanel je ostal brez kreativnega vodstva, na katerem je bila pet let Virgnie Viard. Mnenja o njeni ustvarjalni vladavini Chanela so deljena – Karl Lagerfeld jo je imel za edino naslednico, kar je na koncu tudi bila, javnosti pa ni bila najbolj všeč. Nato pa se je v celotno zgodbo vmešal Jeremy Scott, za katerega se je ugibalo, da bi prav on lahko dobil najbolj želeno mesto v modi. Toda Chanel je sinonim za tiho razkošje, eleganco in prefinjenost. Čeprav bi radi videli Chanel skozi prizmo Jeremyja Scotta, se to še vedno zdi nekoliko nemogoče (čeprav menimo, da bi Scott iz Chanelovega nakita naredil pravo fantazijo). Chanel in Hedi sta vsekakor boljši par kot Chanel in Scott. Je pa Hedijeva prva ljubezen fotografija, zato se morda poda tudi v te vode. In morda lansira svojo modno znamko. Iz takšne enigme res ne moremo vedeti, kaj je naslednji korak, vendar mu moramo priznati, da je izbral pravi čas – ko smo mislili, da je modne mrzlice konec, se je Slimane odločil, da bo trajalo malo dlje.

Karl Lagerfled i Hedi Slimane
Karl Lagerfeld i Hedi Slimane

Foto: Instagram (@celine), Profimedia

Naloži več
Zapri