Francoska modna znamka Jacquemus je, ob praznovanju petnajste obletnice, predstavila kolekcijo La Casa
Francoska modna znamka Jacquemus je, ob praznovanju petnajste obletnice, predstavila kolekcijo La Casa

Francoska modna znamka Jacquemus je, ob praznovanju petnajste obletnice, predstavila kolekcijo La Casa

Cruise kolekcije trenutno vodijo modno politiko in nas vedno znova popeljejo na različne kraje sveta. Potni listi modnih navdušencev med sezono križarjenj flirtajo z raznolikimi žigi. Do sedaj so nas nekatere kolekcije razočarale, medtem ko smo si določene kose že dodali na svoj seznam želja. Vendar pa smo nestrpno čakali na francosko znamko, ki predstavlja simbol avtentičnosti. To je Jacquemus. Francoska blagovna znamka je med sredino cruise sage predstavila novo kolekcijo za jesen-zimo 24 kot odo svoji petnajstletnici obstoja. Kolekcija LE MARIAGE je prinesla usodni DA na francoski način, medtem ko nam novi modni jubilej pod podpisom La Casa sporoča, da bomo stilsko inspiracijo te sezone našli v oblačenju slavne Brigitte Bardot.

Medtem na Capriju …


Kot izbrano lokacijo za predstavitev nove kolekcije je Jacquemus izbral Capri. Destinacija, ki kliče italijansko poletje, izžareva estetiko dolce vita in ima tudi sentimentalni pomen za znanega oblikovalca. Namreč, Simon Porte Jacquemus je navdih za ustanovitev svoje blagovne znamke našel ob gledanju filma Le Mépris Jeana-Luca Godarda. Odločil se je, da svojo revijo postavi znotraj Case Malaparte, katere arhitektura je predstavljena v eni od scen kultnega filma. Kinematografska izdaja, ki predstavlja tudi ne tako srečno ljubezen, s Brigitte Bardot v glavni vlogi, je imela vpliv tudi na modno industrijo. Poleg tega nam je Simone predstavil še eno povezavo s to legendarno izdajo. Namreč, novo Jacquemusove dekle je Jennie Ruby Jane, pevka skupine BLACKPINK, ki je pozirala v rdeči brisači, obujajoč kultno sceno iz filma.

Življenje ob italijanski obali je sladko, a zagotovo še slajše, ko se v modno zgodbo tega podnebja vplete Jacquemus. S svojim inovativnim trženjem nas je Jacquemus obvestil, da je prispel na Capri in se pripravlja na svoj grandiozni trenutek. Od likanja oblačil na deski za surfanje sredi morja do vožnje s kolesom s številnimi prepoznavnimi klobuki te znamke, Jacquemus in marketing nedvomno predstavljata modni sanjski tim.

 La Casa


Poklon modni ikoni Brigitte Bardot

S potezo, ki napoveduje, da je to zadnja linija znotraj svoje blagovne znamke, je Simone Porte Jacquemus predstavil kolekcijo Fall-Winter 24 La Casa ob petnajsti obletnici obstoja. Kot kos, ki bo nedvomno predstavljal naslednji trend sezone, so izstopale ozke naglavne rute v živahnih barvah, ki nas spominjajo na retro vzdušje petdesetih let prejšnjega stoletja. Stilska igra, ki zagovarja brezčasen šik in kliče francosko riviero, je predstavljala imperativ nove kolekcije. Dolge obleke brez hrbtnega izreza so igrale na karto zapeljivosti, medtem ko so nas izraziti kroji plaščev spomnili na kompleksne silhuete, s katerimi se znana znamka poigrava v svoji ready-to-wear sagi. Med najdominantnejšimi barvami so izstopale rumena, rdeča in nebeško modra.

Kroji nove kolekcije so poslali ljubezensko pismo ikoni francoskega filma Brigitte Bardot, pa tudi njenemu prepoznavnemu slogu oblačenja. Prva vrsta je slavila silhuete kolekcije La Casa in poudarila francosko znamko s svojo obliko, ki spominja na črko J.

Omenjena kolekcija je na voljo na uradni spletni strani blagovne znamke Jacquemus.

Foto: Instagram /@jacquemus

Naloži več
Zapri