Zaljubile smo se v prstane s pravimi kristali – ročno delo slovenske znamke Lestrson
Zaljubile smo se v prstane s pravimi kristali – ročno delo slovenske znamke Lestrson

Zaljubile smo se v prstane s pravimi kristali – ročno delo slovenske znamke Lestrson

Ko gre za modo sta Instagram in Pinterest naša brezkončna inspiracija in vsako toliko se zgodi, da naletimo na resnično dober modni kos, ki zgane našo pozornost. Še posebej nas veseli, ko gre za slovenske izdelke ročne izdelave in trajnostnih principov. Tokrat smo se zaljubile v prstane s pravimi kristali znamke Lestrson hand made, pod katero oblikuje Sonja Strniša.

lestrson prstani s kamni

Udarni modni kosi

V času, ko je v razmahu trend finega nakita, ki ga nosimo v velikih količinah, bo zajeten kos nakita vsekakor izstopal. Vsekakor nam je všeč razporeditev več drobnih prstanov po vseh 10 prstih, ki narekujejo zelo ženstveno romantičen in boho stil ali to tudi zahteva precej predanosti – nismo vsi za to! Nekatere se še vedno spominjamo letnice 2012, ki je modno zgodovino zaznamovala tudi z ikoničnimi YSL Artsy prstani. Še danes nam ne dajo miru! Zagovornice vpadljivih in udarnih (statement, če hočete) kosov, ki ne potrebujejo druge spremljave, bodo zato navdušene nad našim najnovejšim odkritjem. Oblikovalka Sonja Strniša pod znamko Lestrson, ki je poznana predvsem po keramiki in usnjenih izdelkih, skupaj z zlatarjem izdeluje impresivne prstane z velikimi barvitimi kamni, ki so pravzaprav pravi kristali.

Unikatni prstani s kristali

Prstani so nam všeč iz več razlogov. Prvič, gre za čudovito oblikovane modne kose, z veliko detajli in v kakovostnih materialih. Oblike so ogranske in nekako delujejo živo, nepopolno, dragoceno, in vintidž. Drugič, kamni so pravi kristali, kar pomeni, da si lahko izberemo svoj magični kos nakita, saj imajo kristali številne blagodejne lastnosti. Več o kristalih si lahko preberete tukaj. Tretjič, zaradi svoje velikosti, oblike, materialov, barv in ročne izdelave prstani delujejo kot neposreden izraz osebnega stila. Vsak kos je unikat in zato skrbno izbran govori o vaši osebni estetiki. In končno, sama znamka Lestrson je sinonim za kakovostne ročne izdelke, ki so narejeni z ljubeznijo in mislijo na trajnostne principe oblikovanja.

lestrson prstani s kamni
Processed with VSCO with hb2 preset
lestrson prstani s kamni

O znamki Lestrson

Znamka Lestrson se je slovenskemu trgu pred sedmimi leti najprej predstavila z usnjenimi izdelki, ki jih je Sonja oblikovala skupaj z usnjarko, potem pa se je začela ukvarjati še z oblikovanjem keramike. Po poklicu je zlatarka, zato je nekaj časa izdelovala lasten nakit, nato pa svoje ročne spretnosti preusmerila v oblikovanje gline. Najprej je oblikovala za prijatelje, potem pa se je glas počasi razširil in Lestrson je postal priljubljen tudi prek ustvarjalnih sejmov in podobnih dogodkov. A kljub novemu mediju je zlato ostal njen priljubljen material. Skodelice, krožniki, posode in druga keramika je namreč običajno olepšana z zlatom. Po letih gnetenja gline se je Sonja vrnila k svoji prvotni ljubezni in skupaj z zlatarjem oblikovala kolekcijo prstanov s pravimi kristali.

Več o znamki Lestrson izveste na www.lestrson.com, prstane pa lahko naročite na Instagramu @lestrson_handmade.

Foto: Lestrson

Naloži več
Zapri