Mestna modna revija bo tokrat že osmič potekala na edinstveni lokaciji v Novem Mestu
Mestna modna revija bo tokrat že osmič potekala na edinstveni lokaciji v Novem Mestu

Mestna modna revija bo tokrat že osmič potekala na edinstveni lokaciji v Novem Mestu

Mestna modna revija, katere pobudnica je modna oblikovalka Ana Jelinič, Studio Ana, se vsako leto se zgodi v Novem mestu na edinstveni lokaciji. Tokrat bo revija potekala 16. oktobra, ob 17:30, v muzeju IMV v Drgančevju. Predstavili se bodo lokalni oblikovalci mode, potekale pa bodo tudi razstave.

Modna pista med ikonami avtomobilske zgodovine

Vsako leto Mestna modna revija odkriva nove lokacije in manj znane prostore Novega mesta. Med drugim so v modno pisto spremenili vlak Slovenskih železnic, galerijo Simulaker, Dolenjski muzej, garažno hišo knjižnice Mirana Jarca ter rastlinjak Vrtnarije Novo mesto. V želji prikazati lokacijo kot prostor za drugačen namen, bodo letos modno dogajanje postavili v Muzejsko zbirko IMV. Ta ohranja spomin na začetke avtomobilske in prikoličarske proizvodnje v Novem mestu, na Dolenjskem, Sloveniji in Jugoslaviji in zato predstavlja edinstveno lokacijo za predstavitev slovenske modne obrti.

Program

Mestno modno revijo vsako leto obišče tudi do 200 mode željnih meščanov in gostov od drugod. Pestre revije so tisto kar vedno budi zanimanje že pred revijo. Na letošnji že 8. ediciji modne revije bodo svoje kreacije modnemu občinstvu predstavile naslednje oblikovalke in ustvarjalke:
V sklopu dogodka pa bo na ogled tudi razstava:

Kreativni snovalki dogodka

Mestno modno revijo že tradicionalno pripravljata novomeška modna oblikovalka Ana Jelinič iz Studia Ana ter producentka in soorganizatorica dogodka Maja iz YOUMA Events agencija.

Ana Jelinič, priznana in uveljavljena slovenska modna oblikovalka, je končala magisterij iz modnega oblikovanja na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. Redno se udeležuje vseh večjih slovenskih modnih dogodkov in predstavlja svoje kolekcije na Ljubljanskem tednu mode. Te so nežne in romantične ter čutno sledijo vedno samosvoji rdeči niti. Ana oblikuje udobna, praktična in nosljiva oblačila za vsak dan in tudi oblačila za posebne priložnosti.

YOUMA je agencija z dolgoletnimi izkušnjami za organizacijo dogodkov, ki je orientirana v detajle, natančnost, organiziranost in profesionalnost. Organizirajo različne dogodke, kot so poroke, slovesnosti, obletnice, predstavitve produktov, poslovne konference in srečanja zaposlenih.

Vstopnice za Mestno modno revijo so že na voljo, število pa je izredno omejeno. Po ceni 15€ si svojo lahko zagotovi tev @studio__ana ali @youma_beauty.
Foto: Instagram (@mestna_modna_revija)
Naloži več
Zapri