Modna revija študentov: oglejte si enega najbolj ustvarjalnih modnih dogodkov pri nas!
Modna revija študentov: oglejte si enega najbolj ustvarjalnih modnih dogodkov pri nas!

Modna revija študentov: oglejte si enega najbolj ustvarjalnih modnih dogodkov pri nas!

Študenti katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani že tradicionalno pripravljajo revijo ob zaključku študijskega leta. Ker gre za mlade ustvarjalce naše modne prihodnosti, so ti dogodki vedno eni najbolj kreativnih, inovativnih in navdihujočih v celem koledarskem letu.

Modna revija študentov NTF in njihovih zaključnih del bo na ogled v torek, 28. maja, ob 18. in 20. uri, v Centru Rog v Ljubljani.

Tema zaključne kolekcije

Letošnja tema zaključne kolekcije in modne revije je Povezovanja, kar nagovarja k sodelovanju, inkluzivnosti, vključevanju, razmisleku o vrednotah današnjega časa, vzpodbuja povezovanja med oblikovalci znotraj kreativnih procesov ter sodelovanje med oblikovalci in okoljem s poudarkom na trajnostnih in etičnih premislekih in kreativnih rešitvah.

Študentje se ustvarjalno navdihujejo v povezovanjih različnih vsebinskih izhodišč, tehnik in veščin, prepletajo digitalno z manualnim, realno z virtualnim, osebno z javnim, lokalno z globalnim, preteklost s prihodnostjo. Kolekcije mladih oblikovalcev odsevajo duh časa, aktualna občutja, razmišljanja in pogumno stopajo v korak s spremembami in dogajanji v sodobni modi.

Ulična razstava

NTF = POVEZOVANJA, je uvodni dogodek v letošnjo zaključno modno revijo študentk in študentov oblikovanja tekstilij in oblačil. Razstava je že na ogled v Ulični galeriji TAM-TAM na Vegovi v Ljubljani.

Projekt osvetljuje aktualne teme oblikovanja tekstilij in oblačil, nagovarjajoč medčloveško povezovanje, empatijo ter sodelovanje na lokalni in globalni ravni. Raziskuje vrednote v sodobnem oblikovanju, zlasti nove odnose med umetno inteligenco in oblikovalskimi procesi. Študentje razmišljajo, kako se danes obnašati kot oblikovalec, kako kombinirati staro in novo, kje so meje novonastalih kreativnih polj, svetov, prostorov, kaj nam ponujajo nova orodja na področju modnega in tekstilnega oblikovanja. Kreativno povezujejo različna izhodišča, tehnike, veščine, ukvarjajo se z razmerjem med digitalnim in fizičnim ter tradicionalnim in sodobnim. Prepletajo osebno z javnim, lokalno z globalnim, preteklost s prihodnostjo …

Vstopnice za zaključno modno revijo Povezovanja, Katedre za oblikovanje tekstilij, so na voljo v trgovini Made in Rog @center_rog, od četrtka, 23. 5. 2024 od 13h naprej do vključno ponedeljka, 27. 5. 2024. Cena vstopnice je 3,00 €.

Foto: Instagram (@fashiontextile_ntf)

Naloži več
Zapri