Modna novica dneva: oblikovalec YSL Stefano Pilati bo za Zaro ustvaril kapsulno kolekcijo, ki jo komaj čakamo
Modna novica dneva: oblikovalec YSL Stefano Pilati bo za Zaro ustvaril kapsulno kolekcijo, ki jo komaj čakamo

Modna novica dneva: oblikovalec YSL Stefano Pilati bo za Zaro ustvaril kapsulno kolekcijo, ki jo komaj čakamo

Če je nekaj gotovo, je to dejstvo, da bo Zara vedno našla način, kako osrečiti svoje zveste stranke. Njihovi zimski in poletni popusti so že dolgo najbolj pričakovani – in najbolj konkurenčni. Priljubljenost blagovne znamke ni povezana le z oblačili. Blagovna znamka Zara Home je prav tako uspešna dodatna blagovna znamka španskega konglomerata. V Atenah se je maja letos odprl še Zara Café. Navsezadnje so njihovi parfumi tudi eni najbolj priljubljenih v high-street ponudbi. Znani so po podobnosti s tistimi dražjimi dišavnimi notami in še bi lahko naštevali.

Prišla pa je še ena dobra novica. Gre za sodelovanje znamke Zara s Stefanom Pilatijem, slavnim oblikovalcem, ki je znan po svojem delu za znamko Yves Saint Laurent. Novica se namreč glasi – Zara x Stefano Pilati sodelovanje je v pripravi. Prihajajoča kapsulna kolekcija je nekaj, kar nestrpno pričakujemo – izvedite podrobnosti.

Zara x Stefano Pilati – sanjsko sodelovanje


Stefano Pilati je eden najbolj znanih sodobnih oblikovalcev. Znan je po svojem plodnem delu za znamko Yves Saint Laurent, njegov osebni stil pa je prepoznaven tudi v modnih krogih. Zato ne preseneča, da ga je znamka Zara najela za nov projekt. Tako bo Stefano Pilati v sodelovanju z Zaro ustvaril kapsulno kolekcijo. Za moške bo okoli 50 kosov oblačil, za ženske pa nekaj manj, 30.

Kar zadeva čevlje in dodatke – tudi ti ne bodo manjkali. Italijanski oblikovalec bo svoj osebni slog in dolgoletne izkušnje v svetu visoke mode prelil v novo kolekcijo, ki bo nastala v sodelovanju z Zaro. Da bo novica še boljša? Izvedeli smo, da bo modno kampanjo fotografiral nihče drug kot Steven Meisel, slavni ameriški fotograf. Meisel je z Zaro sodeloval že prej – leta 2023 pri kolekciji Steven Meisel New York.

Ker Zara ob vsakem nekoliko nišnem sodelovanju požanje velik uspeh, nas ne preseneča preveč (najbolj veseli), da bo naslednje s Pilatijem.

Stefano Pilati profimedia-0271468585

Kar zadeva Pilatijeve nedavne projekte, je v preteklih letih večinoma delal na liniji oblačil za moške in nebinarne osebe znamke Random Identities. Ta znamka se proizvaja in distribuira v sodelovanju z modno hišo Dover Street Market Paris. Pravkar pa se je pojavila novica o omejeni kolekciji za Zaro, ki se je veselijo vsi modni navdušenci … svoj profil že pripravljamo za hitri klik “Dodaj v košarico”.

Stefano Pilati profimedia-0271468582

Foto: GABRIEL BOUYS / AFP / Profimedia / Instagram (@stefanopilati)

Naloži več
Zapri