Po Alexandru McQueenu na mesto kreativne direktorice znamke Givenchy vstopa Sarah Burton
Po Alexandru McQueenu na mesto kreativne direktorice znamke Givenchy vstopa Sarah Burton

Po Alexandru McQueenu na mesto kreativne direktorice znamke Givenchy vstopa Sarah Burton

Teden mode v New Yorku se je začel in s seboj prinesel številne novosti, pomembne za svet mode. Po novici, da je Haider Ackermann prevzel kreativno vodenje znamke Tom Ford, le nekaj tednov po tem, ko je podjetje zapustil Peter Hawkings, je zdaj na dan prišla nova novica, pomembna za svet luksuznih modnih znamk.

Novica namreč zdaj k nam prihaja iz francoske modne hiše Givenchy. Modni fanatiki so dolgo čakali, kdo bo kreativni direktor te prestižne znamke. Z začetkom tedna mode ni boljšega časa kot zdaj za prav takšne novice. Tako smo izvedeli, da ima Givenchy novo kreativno direktorico – Sarah Burton. Tu so vse podrobnosti.

Givenchy x Sarah Burton

Sarah Burton je pred delom pri znamki Givenchy uspešno gradila kariero pri angleški modni znamki Alexander McQueen. Ta znamka ni bila le blizu njeni estetiki – ampak tudi blizu doma, saj je tudi Alexander McQueen britanska modna hiša. Čeprav je zvesto delala za to znamko, se Sarah Burton zdaj seli k Givenchyju. Predsednik uprave te francoske znamke Sidney Toledano je imel o Burtonovi same pohvalne besede.

Sarah Burton je izjemno kreativna ženska, katere delo spremljam že dolgo, strastno. Zelo sem vesel, da se danes pridružuje Givenchyju. Njen edinstven pristop k modi bo neprecenljiv za to legendarno modno hišo, znano po premikanju meja. Prepričan sem, da bo njeno kreativno vodstvo prispevalo k prihodnjemu uspehu in mednarodnemu položaju modne hiše,” je dejal Toledano.

sarah burton givency

Modne novosti

Kot vemo, bo Sarah oblikovalka in kreativna direktorica ženske in moške kolekcije. Povedala je, da je navdušena, da je del zgodbe ikonične modne hiše, kot je Givenchy. Kot pravi, se veseli, da bo v modno hišo Givenchy vnesla svojo vizijo, senzibilnost in prepričanja. Givenchy je dragulj – je zaključila Sarah.

Prva kolekcija Sarah Burton bo prikazana marca 2025 na pariškem tednu mode.

sarah burton alexander mcqueen

*Članek je prevzet z Journal.rs*

Foto: Profimedia, Instagram (@givenchy)

Naloži več
Zapri