Slovenska znamka trajnostnih oblačil predstavlja novo kolekcijo, popolno za brezskrbno poletje
Slovenska znamka trajnostnih oblačil predstavlja novo kolekcijo, popolno za brezskrbno poletje

Slovenska znamka trajnostnih oblačil predstavlja novo kolekcijo, popolno za brezskrbno poletje

Trajnostna modna znamka The Base Label, ki jo z veliko čuta do lepega ustvarja Alja Perne, je predstavila novo kolekcijo oblačil. Ta piha na dušo vsem damam, ki obožujejo brezskrben poletne dni, tudi če jih ne bodo ravno preživele izključno na dopustu. Izpostavljamo naše najljubše kose iz kolekcije SS24!

O kolekciji

Najnovejša kolekcija znamke The Base Label, ki je zaživela na prvi poletni dan, 21. junija, je v znamenju francoske riviere lahkotna in ženstvena. To pomeni, da so kosi izdelani iz materialov, primernih za visoke poletne temperature, kot sta lan in Cupre (ekološka različica svile). Kroji so ohlapni in padajoči, te lepo objamejo žensko postavo, ter ji na ta način laskajo. Hkrati gre za kose, ki so s svojimi značilnostmi vsestranski, kakovostni in se ne ozirajo na hitro spreminjajoče trende, zato jih lahko nosite sezono za sezono. So pravzaprav prave modne investicije.

V Kolekciji Poletje 2024 tako najdemo minimalistično obleko Ava, ki s svojo silhueto spominja na prefinjenost grške boginje, lanen komplet kratkih hlač s telovnikom, lahkotno krilo Evelyn, pleten top iz organskega bombaža, top s kratkimi rokavi in popolno oblikovano pleteno obleko.

Po naročilu

Kolekcija je ročno oblikovana in izdelana v Sloveniji v družinskem podjetju, ki slovi po več desetletni stabilni tradiciji. Prav tako so krojači in šivilje, ki so vključeni v proces izdelave izkušeni obrtniki z dolgoletnimi izkušnjami v modni industriji. Materiali so trajnostni organski in certificirani, bodisi je to 100 % lan, organski bombaž ali ekološko pridelana svila. Da bi bila kolekcija čim bolj trajnostna, se poskušajo izogniti zalogam, zato je vsak kos izdelan po naročilu, izdelava pa traja 7-14 delovnih dni. Možna pa je tudi prilagoditev mer, kar vsako oblačilo resnično naredi popolnoma prilagojeno.

Več o znamki The Base Label najdete na njihovi spletni strani www.thebaselabel.com.

Foto: Instagram (@thebaselabel_)

Naloži več
Zapri