Kakšno povezavo imata Cindy Crawford in Kaia Gerber z novim načinom spletnega nakupovanja pri Zari?
Kakšno povezavo imata Cindy Crawford in Kaia Gerber z novim načinom spletnega nakupovanja pri Zari?

Kakšno povezavo imata Cindy Crawford in Kaia Gerber z novim načinom spletnega nakupovanja pri Zari?

Zara je predstavila nov način spletnega nakupovanja, pri katerem sta sodelovali supermodel Cindy Crawford in njena hči Kaia Gerber. Zara Streaming je spletni dogodek, ki poleg Cindy in Kaie predstavlja tudi novo kolekcijo. Čeprav se koncept sprva zdi nekoliko zapleten, je v resnici zabaven. Edino vprašanje, ki ostaja, je, ali bo zaživel. A s takšnimi zvezdniki in svežim pristopom k predstavljanju kolekcij, to morda niti ni najpomembnejše.

Zara Streaming z Cindy in Kaio

… feat. Chappell Roan. Mama in hči se vozita v avtu in prepevata uspešnico Chappell Roan Good luck, babe! — videoposnetek, ki je pritegnil našo pozornost in nas spodbudil, da raziščemo, za kaj gre ter kakšen je ta novi model spletnega nakupovanja. Tri dni prej je Zara na Instagramu napovedala Zara Streaming, a objava ni razkrivala veliko. Povedali so le, da bosta v njej nastopili Cindy in Kaia, kolekcijo pa bo stilizirala Carlyne Cerf de Dudzeele, francoska stilistka in umetniška direktorica. Nato smo ugotovili, v čem je trik.

Video na Zarini spletni strani, ki je še vedno na voljo, prikazuje Cindy in Kaio, kako prihajata na snemanje ter preizkušata oblačila iz nove kolekcije. Ob tem ju stilizira Carlyne Cerf de Dudzeele. Video je sproščen, skoraj dokumentarnega sloga – vidimo celoten snemalni proces, Cindy in Kaia klepetata z ekipo, naročata kavo … Vse deluje kot običajen promocijski video za novo kolekcijo. A še vedno nas nekoliko bega tisti “streaming” element. Po določenem času se na zaslonu prikaže trak z oblačili, ki jih Cindy in Kaia v tistem trenutku nosita. Ta oblačila lahko seveda takoj kupite, saj je celoten video interaktivne narave. Video traja 35 minut, v njem je predstavljena celotna kolekcija.

 

Zara je poskrbela za vse

Ko kliknete na katerikoli kos oblačila iz kolekcije, boste pod fotografijami našli tudi video posnetek, v katerem Cindy in Kaia preizkušata prav ta kos. Čeprav gledamo dve ženski, ki jima vse pristaja, bi lahko ta način spletnega nakupovanja uspel, saj je interaktiven, zabaven in predstavlja odličen vir inspiracije za stiliranje. Stilistka namreč na kraju samem oblači Cindy in Kaio ter kombinira kose iz kolekcije. Ali bomo v prihodnosti videli še več tovrstnih spletnih konceptov, bo pokazal čas. Trenutno je Zara Streaming na voljo v ZDA, vendar bi z veseljem videli, kako deluje tudi pri nas.

Naloži več
Zapri